Niin. Hän, suuri rakkauteni, mahdollisesti tupakoi. Eihän se hänestä huonompaa ihmistä tee, ei tietenkään, mutta en halua hänelle mitään pahaa enkä salli että hän pilaa terveytensä.

Ainakin tiedän sen että hänen kotonaan joku tupakoi sisätiloissa. Onko se Hän itse vai joku Hänen perheestään, sitä en tiedä varmasti, mutta raukka parka yskii pahasti ja se saa minut epäilemään että hän voisi tupakoida. Eihän hän olisi niin tyhmä, eihän? Ainakin toivon niin. Rakastan häntä. Paljon. Tosi paljon.

En ole juurikaan saanut häneltä katseita viime aikoina. Ehkä on aika luopua hänestä ja lakata ajattelemasta häntä. Mutta joka kerta kun näen hänet yksinään käytävässä, vaikka muut pojat ovat myös siinä, tulen surulliseksi, haluan lohduttaa häntä, ja kertoa että rakastan häntä. Hänellä saattaa olla tyttöystävä, en tiedä. Toivon, että hän on onnellinen, mutten voi omille sydänsuruilleni mitään, ja toivon että saisin jostain rohkeutta edes kertoa hänelle tunteistani, vaikkei se mihinkään johtaisikaan.

Luokallani on eräs poika, jonka nähtiin sekoilevan erään rinnakkaisluokan tytön kanssa. Tiedä sitten kuinka humalassa, mutta kumpikin tiesi kyllä täsmälleen, mistä puhuttiin kun heille tapauksesta irvailtiin. Tyttö ainakin on rakastunut tuohon poikaan, unohtaa kaiken muun ja näkee vai hänet, kun tämä kulkee ohi. Toivon heille kaikkea hyvää, jos vain tunteet ovat molemminpuoliset. Voi olla että poika oli humalassa ja käyttäytyi hallitsemattomasti, mutta mnínusta he sopisivat toisilleen. Kummallakaan ei mene erityisen hyvin, tiedän sen, he voisivat ymmärtää toisiaan.

Omalla luokka-asteellani on muutamia pareja, onnellisen oloisia, olen iloinen heidän puolestaan. Mutta samalla joudun toteamaan ettei rakkaus ole minua varten, vaikka eräs poika, joka on ollut kanssani samalla luokalla jo ala-asteelta lähtien, käyttäytyikin herrasmiesmäisesti minua kohtaan tänään, avasi oven muille tytöille, ja kun odotin että hän olisi mennyt ensin, hän jäi ovan viereen seisomaan, kunnes menin siitä. Aikanaan olin ihastunut tähän poikaan, mutta se on mennyttä, enkä enää voisi kuvitellakaan ihastuvani häneen uudestaan. Ystävänä pidän hänestä.

Mutta kuten sanottua, rakkaus ei ole minua varten.