Luin lehdestä juttua pissismistä. Jutussa annettiin mielestäni liian positiivinen kuva pissiksistä, siis nimenomaan niistä tyttöpissiksistä. Niinpä teen itse oman lyhyen oppimäärän:

-Pissis pukeutuu täsmälleen viimeisen muodin mukaan ja menee paniikkiin jos huomaa aamulla että hänen jalassaan olevat pinkit sukat eivät enää olekaan muotia vaan niissä pitääkin nykyisin olla valkoisia pilkkuja.

-Pissis käyttää talvisinkin kesävaatteita ja hame on sitä lyhyempi mitä kylmempi sää on.

-Pissis halveksii kaikkia jotka eivät pukeudu kuten hän tai ajattele kuten hän.

-Pissis kuvittelee, että jos hän pukeutuu muodin mukaan, kukaan muu ei saa tehdä samoin vaan matkii häntä (tämä ei tietenkään koske toisia pissiksiä).

-Pissis on usein suosittu ja voi tehdä toisten, omasta mielestään alempiarvoisten ihmisten elämästä melkoisen helvetin.

-Pissis vannoo olevansa jonkin tietyn artistin tai bändin suurin ihailija kunnes kyseinen bändi ei enää olekaan suosittu.

-Pissis ei ajattele itse vaan tarvitsee jonkun, jota matkia.

-Pissisten kirjoittamattomien lakien mukaan koulumenestys on kielletty liikuntaa ja taideaineita lukuunottamatta. Huono koulumenestys yritetään korvata opettajia mielistelemällä.

-Pissis on aina laihdutuskuurilla, ja vaikka vaatteet ovat kokoa XS, kuuluu etenkin liikuntatuntien jälkeen vaatteita vaihdettaessa valitusta: "mä oon niin läski".

Toisin sanoen, me ala-arvoiset ja vääränlaiset ihmiset, jotka uskallamme erottua massasta, olemme kaiken pahan alku ja juuri, koska emme tee juuri niin kuin pissikset tahtovat. Huomioitakoon vielä että huomattavan suuri osa pissiksistä on ainoita lapsia ja tottunut saamaan suunnilleen kaiken mitä haluaa.

Kaikki yllä oleva tieto perustuu omakohtaiseen kokemukseen.

Luokallani nimittäin sattuu olemaan yksi ainoa ihminen joka pilaa koko luokan luokkahengen. Minäkin tulisin kaikkien, poikienkin, kanssa hyvin toimeen jos tällä pissiksellä ei olisi tapana levittää meistä liian erilaisista, epämuodikkaista ihmisistä ikäviä juoruja. Minä olen luokkamme hikke vain siksi että pärjään hyvin koulussa, ja se taas ei ole sama kuin että olisin hikke. Luen kokeisiin, koska tiedän että se kannattaa mutta koulu ei ole elämäni tärkein asia, enkä panikoi jos joskus meneekin huonommin. Mutta ei, jos tämä pissis päättää että olen pissis, niin sehän sitten on niin.

Huomaan, että tämä pissis neljän kaverinsa kanssa määrää luokassamme kaikesta. Pojat eivät uskalla esittää eriäviä mielipiteitä jos nämä tytöt päättävät jotakin ja me epäsuositut tytöt emme enää edes viitsi yrittää tuoda omia mielipiteitämme esille, sillä vaikka meillä olisikin enemmistö äänestettäessä luokan yhteisestä asiasta, pissisten mielipide on aina se, ainoa,  joka huomioidaan. Toisinaan opettajat kysyvät, olemmeko myös me samaa mieltä, ja pissisten kommentti on aina sama: "ei ne koskaan sano mitään, oma vikansa sitten jos päätös ei miellytä": Ja opettajille ei koskaan paljastu totuus.

Eräällä rinnakkaisluokallamme tilanne on erittäin ihailtava; kaikki tulevat toimeen kaikkien kanssa erilaisuudesta huolimatta. Muillakaan luokilla tilanne ei ole yhtä paha kuin omallamme. Pahinta, mitä pissikset voivat tehdä, on se, että saadaan joku ihminen pelkäämään omaa itseään. Eräs ystäväni on joutunut luokkamme pissisten, tai oikeastaan erityisesti sen yhden, kynsiin. Ystävälläni oli kerran uusi laukku, samanlainen kuin tällä pissiksellä, ja mitä tapahtui? Pissis tuli kysymään ystävältäni, että onko hänen aina pakko hankkia samanlaisia laukkuja ja vaatteita kuin hän. Onko tämä ihminen tosiaan niin täynnä itseään, että kuvittelee toisten hankkivan samanlaisia vaatteita kuin hän van siksi että hän tekee niin? Etenkin kun on kyseessä muoti, joka ei ole kenenkään yksinoikeus. Nyt ystäväni pelkää, että tämä pissis syyttää häntä matkimisesta kun näkee hänen ajavan mopollaan.

Miksi me emme saa noudattaa muotia, hankkia mopoja, kuunnella sellaista musiikkia kuin haluamme ja ajatella niin kuin haluamme, ilman, että joku syyttää meitä matkimisesta?

Tämä vuodatus ei ole valitusta valitettavan yleisestä ilmiöstä, vaan toivon, että edes joku tämän lukiessaan heräisi ajattelemaan, miten yksittäiset ihmiset pystyvät tuhoamaan toisten ihmisten itsetunnon, jos asiaan ei puututa.